Citibank Prémium Megtakarítás

A Prémium Megtakarítás egy olyan, betétnek nem minősülő speciális megtakarítási termék, amellyel akár a betéti kamatoknál is magasabb hozamot lehet elérni. Futamideje rövid, általában két héttől három hónapig terjedhet. A hagyományos betéti kamatoknál magasabb kamat lehetősége ugyanakkor kockázatokkal is jár.

Szükséges feltételek:
Citibank-folyószámla
Prémium Megtakarítás Keretszerződés, Prémium Megtakarítás Tolerancia Nyilatkozat, valamint egyedi Prémium Megtakarítás Számlanyitási Megbízás kitöltése és aláírása valamely Citibank-fiókban.

Miért érdekes:
Lehetősége van az azonos futamidejű és devizanemű hagyományos betétlekötésekhez képest potenciálisan nagyobb kamatok elérésére, a kiválasztott devizapár egymáshoz viszonyított árfolyama futamidő alatti alakulásának függvényében. A termék háromféle devizanemben: HUF, EUR és USD érhető el.

Hogyan működik:
A Prémium Megtakarításnál a tőkeösszeg az Ön által választott pénznemben (alap deviza) kerül elhelyezésre. A szerződéskötés napján az aktuális ajánlatunkból Ön kiválaszt egy másik devizát (alternatív deviza) és egy keresztárfolyamot (átváltási árfolyam). A két deviza árfolyamának változásától függően a tőkét és a kamatot lejáratkor Ön vagy az alap devizában vagy az alternatív devizában kapja meg, a szerződésekben meghatározott módon. Lejáratkor kamat fizetés mindkét esetben történik.

Díjak:
A lekötési megbízás megadása díjmentes
A Megtakarítás lejárat előtti megszüntetése díjjal jár. Ennek mértéke az ajánlatban meghatározott fix díjon felül a piaci folyamatok függvénye is.

Főbb kockázatok: A Prémium Megtakarítás átváltási, a lejárat előtti megszüntetéssel összefüggő, továbbá devizaárfolyam-kockázatot hordoz.

Scroll to top