Több mint félmilliárd forintért jegyeztek Alteo-kötvényt

Több mint félmilliárd forintért, 572 millió forintért jegyeztek Alteo-kötvényt a hétfőn zárult jegyzési időszakban – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Az energetikai cégcsoport kétmilliárd forintos kötvényprogramjának első kibocsátásában a 2014. augusztusi lejáratú kötvények fix hozama 12,37 százalék.
Az intézményi befektetők november 17-ig, a lakosság pedig hétfőig jegyezhetett. A cég közlése szerint a jegyzett összeg több mint háromszorosa a társaság által megcélzott minimumnak.
Ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben a kötvénykibocsátást a cégcsoport dinamikus növekedésével indokolta, azzal, hogy a stratégia egyszerre épít a zöldmezős fejlesztésekre és a piaci akvizíciókra. Megjegyezte: „elsősorban Magyarországon tervezünk vásárolni előkészített, rentábilis projekteket, de terveink között szerepel külföldi projekt megvásárlása is”. Hozzáfűzte: a jövő év közepétől pedig zöldmezős beruházások is lehetségesek.
Az első félévben az Alteo a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti konszolidált árbevétele 2,633 milliárd forint volt, 10,2 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakánál. Az adózás előtti nyereség 90,9 százalékkal 26 millió forintra csökkent.
Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde „B” kategóriájában lehet kereskedni. Kedden délig a papírban nem volt üzletkötés.

Scroll to top